Admin مديرة عام المنتدى
اعلام الدول : عدد المساهمات : 356 تاريخ التسجيل : 08/11/2011 العمر : 33
| موضوع: ***فطيرة السبانخ بالسجق والبصل او اللحمة او الدجاج*** السبت مارس 17, 2012 12:53 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] للعجينة 2 معلقة صغيرة خميرة3 معالق مائدة ماء دافيء, رشة سكر3 3/4 كوب دقيق2 معلقة مائدة سكر1 معلقة صغيرة ملح1/4 ظرف بيكينج باودر50 جرام .زبدة مقطعة مكعبات صغيرة2 1/4 معلقة مائدة حليب بارد2 بيضة 3 معالق كريمة حامضة(او كريمة عليها عصرة ليمون)او .ادى 2 معلقة صغيرة عصير ليمون الحشوة 1/2 كيلو سبانخ مجمدة مصفاة من الماء بصلة كبيرة مقطعة او 8 اصابع سجق ملح و فلفل و سماق و عصير ليمونة كبيرة زيت للتسوية للدهان بيضة مخفوقة مع معلقة ماء و زبدة طريقة العمل يخلط الماء الدافىء مع الخميرة و السكر لمدة 10 دقائق حتى تتفاعل , تخلط مكونات العجينة كلها و تطوى و تفرد جيدا و تترك لتخمر فى طبق عميق وتترك مدهونة و مغطاة لمدة ساعة على الأقل او لغاية ماتضاعف حجما
الحشوة
يقلى البصل و [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]و السجق مع اضافة الملح و الفلفلو السماق لغاية مايدبل المزيج ثم تترك لتبرد قبل فردها على العجينة و يضاف عصير الليمون قبل ان تفرد على العجينة اقسمى العجينة قسمين و افردى جزء و اعملى له حواف افردى عليه الحشوة شكلى الجزء التانى من العجينة على شكل عصيان كما فى الصورة و اعملى بيهم شكل الشبكة فوق الحشوة و اتنى فوقهم الحواف ادهنى الفطيرة بالبيض واتركيها تخمر 30 دقيقة فى مكان دافى و دخليها الفرن المسخن مسبقامن 30 الى 40 دقيقة ملحوظة: ممكن اضافة اللحم المفروم كتغيير عن السجق ممكن اضافة الجبنة الريكوتا بدلا من اللحوم ممكن اضافة دجاج صدور ومتبل بالبهارات ومفروم مع تحياتي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
| |
|